Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört yıldır maaş ve tazminatlarını alamayan Bimeks işçileri İstanbul Çekmeköy’de açıklama yaptı: “Alacaklarımızı istiyoruz”

Haber: Sema Kızılarslan – Yağmur Beril Varol

Dört yıldır maaş ve tazminatlarını alamayan Bimeks işçileri, İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki Bimeks firmasının önünde yaptıkları açıklamada “İşçilere haklarını vermiyorlar. Bugün buraya 1500 işçiyi temsilen geldik” dedi.

“‘Bimeks bir ofise sığdı’ diyorlar. Yutmadık! Patronlardan alacaklıyız” pankartının açıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı. Açıklamaya, çevrede bulunan yurttaşlar da destek verdi.

“1500 işçiyi temsilen geldik”

Açıklamada konuşan Betül Celep, 1500 Bimeks işçisinin dört yıldır maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını söyledi. Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray’ın ofisten kaçtığını söyleyen Celep, “Patronlar işçilere haklarını vermiyor, mücadele eden işçilerden korkuyor ve kaçıyorlar. Bugün buraya 1500 işçiyi temsilen geldik” dedi.

Bimeks işçilerinin avukatı Mürsel Ünder, açıklamanın ardından dava hakkında bilgi verdi. İşveren Murat Akgiray’dan sorunları konuşmak için randevu talep ettiklerini söyleyen Ünder,  Akgiray’ın kendilerine, “Ben bu işçileri anlamıyorum. Bizim daha büyük sorunlarımız var. Onları çözmeye çalışıyoruz” dediğini belirtti. Murat Akgiray’a seslenen Ünder, “Zaman içinde sizin en büyük sorununuz, Bimeks işçilerinin direnişi sayesinde işçilerin tazminatı olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.