Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenlerin hikayeleri (1): İnşaatta üzerine beton blok düşmesi sonucu ölen Duran Baysal’ın ablası: “Şirket sahipleri mahkemeye bile gelmedi”

Duran Baysal, 3 Mart 2016 tarihinde, Diyarbakır’da cami inşaatında çalışırken, vince bağlı beton blokların üstüne düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Baysal’ın ölümüyle ilgili altı sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, dört yıl sonra, 22 Haziran’da Diyarbakır 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duran Baysal’ın ablası Ömür Baysal, kardeşini Medyascope’a anlattı.

Kardeşini iş cinayetinde kaybeden Baysal, “Bir gece önce mesajlaştığım kardeşimi gidip morgdan almak anlatılamaz bir acı. Şirket sahipleri mahkemeye bile gelmezken biz dört yıldır bütün yaşama sevincimizi kaybettik” dedi.

Duran Baysal, 13 Mayıs 1986’da Tokat’ın Günevi Köyü’nde doğdu.  Çalışmaya başladığında henüz 13 yaşında olan Baysal, yaz tatillerini çalışarak geçirmiş, üniversite okurken de çalışmaya devam etmişti.

Duran Baysal

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.