Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi önünde ödenmeyen ücretleri ve verilmeyen hakları için eylem yapan BİMEKS işçileri gözaltına alındı

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan BİMEKS işçilerinin Boğaziçi Üniversitesi kapısı önünde bugün gerçekleştirmek istediği eyleme polis müdahale etti.

İşçiler, Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren patronları Prof. Dr. Vedat Akgiray‘ı protesto etmek için Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısının önüne gelerek açıklama yaptı.

İşçiler bu açıklamanın ardından okul kapısı önünde ertesi gün sabah 9.00’a kadar eylem yapacaklarını duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de eyleme destek verdi.

Üniversitenin önünde oturan işçilerin etrafını kısa bir süre sonra polisler tarafından sarıldı. Polisler, eylemin sonlanmasını istedi. İşçiler, yasal bir eylem yaptıklarını belirterek oturma eyleminden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Polisler, bunun üzerine müdahale ederek 20’den fazla işçiyi gözaltına aldı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.