Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs gelişmeleri: ABD’de ölüm sayısı 200 bini aştı, İngiltere ikinci dalganın eşiğinde

İngiltere’de bölgesel karantina uygulamaları gündeme gelirken İspanya ve İsrail’de halk, getirilen sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için sokaklara çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) vaka sayısı 200 bini aştı.

İngiltere’de karantinanın tekrar gündeme getirildiği bu günlerde, hükümetin tıbbi başdanışmanı Chris Whitty, salgının ülkedeki gidişatıyla ilgili “Zorlu bir kış dönemine girmeden, salgını kontrol altına alabilmek için verileri inceliyoruz” dedi. Ülkede pazar günü (20 Eylül) yaklaşık 4 bin kişi koronavirüse yakalandı.

ABD’de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 200 bini aştı, günlük ölüm sayısı ise 800 kişi civarında. Ülkede temmuz sonundan beri yeni vaka sayıları azalmıştı ancak son günlerde tekrar artmaya başladı.

İspanya ve İsrail’de halk sokağa çıkma yasaklarını protesto etti

Cuma günü (19 Eylül) Madrid Bölge Başkanı Isabel Díaz Ayuso, yaklaşık 850 bin kişinin yaşadığı, çoğu yoksul olan bölgelerin pazartesi gününden itibaren kısmi karantinaya alınacağını açıkladı. Madrid halkı bunun üzerine pazar günü (20 Eylül) Ayuso’nun kararını protesto etmek için sokağa çıktı.

Koronavirüsün yayılmasında göçmenlerin yaşam biçimlerinin rol oynadığını iddia ederek göçmenleri hedef gösteren Ayuso için, “İstifa et” sloganları atıldı. Protestocular Ayuso’yu, dezavantajlı gruplar hakkında korku ve nefret yaymakla suçladı.

İsrail’de ise cuma günü, üç haftalık sokağa çıkma yasağı getirildi. Binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu‘nun bu kararını pazar günü (20 Eylül) Kudüs’te protesto etti.

İtalya Açık Tenis Turnuvası‘nda bu sene seyirci sayısının bin ile sınırlandırıldığı açıklandı.

Avustralya‘nın ikinci en büyük şehri Melbourne‘de pazar günü koronavirüse yakalanan kişi sayısı 14 olarak açıklandı. Melbourne’de karantina uygulamalarının hafifletilmesi planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.