Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (63) – CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: “Süleyman Soylu’nun AYM’ye yönelik açıklamaları bir görev suçudur”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu oldu. Programda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Kobani soruşturması” kapsamında bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen gözaltılar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef alan açıklamaları konuşuldu. 

Gözaltı operasyonlarının sadece Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik olmadığını ve demokrasiyi hedef aldığını belirten Kaboğlu, bu politikaların hem anayasal düzeni zedelediğini hem de toplumsal barışın sağlanmasını zorlaştırdığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef alan açıklamalarının ise anayasanın 105. ve 106. maddelerinin çizdiği çerçeveyi aştığını belirten Kaboğlu, “Süleyman Soylu’nun AYM’ye yönelik açıklamaları bir görev suçudur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bu bağlamda soruşturma başlatması gerekmektedir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.