Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Milliyet internet, Denizli Valisi’nin hoyratlığına sahip çıktı

Medya ombudsmanı Faruk Bildiricikişisel blogunda yayımladığı yazısında, Denizli Valisi Ali Fuat Atik‘in kentteki bir dönerci ustasıyla girdiği diyaloğun ardından dükkanı kapattırmak için tutanak tutturmasını yorumladı. Bildirici, bazı basın kuruluşlarını, olayın görüntülerini sansürleyerek vatandaşın değil, valinin tarafını tuttukları için eleştirdi.

Yazısına, “Bir vali, kendisini tanımayan bir dönercinin işyerini kapatarak cezalandırma hoyratlığında bulunursa medya kimin yanında yer almalıdır?” diye sorarak başlayan Bildirici, Milliyet gazetesinin internet sitesindeki haberi örnek gösterdi:

“En somut örnek de Milliyet’in internet sitesi. Denizli Valisi Atik’in pandemi önlemlerini denetleme gezisini 17 Ekim saat 08.44’te ‘Maskesiz yakalandı! Söyledikleri olay oldu’ başlığıyla yayımladı. Haberin ilk cümlesi şöyleydi:’Denetim sırasında eldivensiz çalışılan bir işyerini uyaran Vali Atik, döner kesmeye devam edilmesi üzerine işletmenin faaliyetten men edilmesi talimatı verdi.’ Oysa Vali Atik’in burada asıl sinirlendiği eldivensiz döner kesilmesi değil, ustanın kendisini tanımamasıydı. Ona sinirlenince işyerinin kapatılması talimatı vermişti. Haberde Vali’nin bu davranışından hiç söz edilmiyordu bile. Böylece dolaylı olarak o hoyratlığa sahip çıkılıyordu. Haberin ikinci bölümünde de Vali Atik’in, ‘Neden maske takmıyorsun’ diye uyardığı başka bir esnafın sözleri ‘Gebermek istiyorum, canıma yetti’ diye aktarılmıştı. Halbuki o esnaf, -daha sonra sosyal medya da yayılan görüntülerde de duyulduğu şekliyle- ‘Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı gününü 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kâr olsa ne olur?’ diye yakınmıştı.”

Bildirici, “Denizli Valisi’nin davranışı sadece bürokratların halka ne kadar yukarıdan baktığını göstermekle kalmadı, medyanın da ondan pek geri kalmadığını bir kez daha gözlerimizin önüne serdi” diyerek sözlerini bitirdi.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.