Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#LasTesis davası 23 Şubat 2021’e ertelendi: “Öldürülen kadınların arkasından adalet mücadelesi verenleriz, bizi yargılayamazsınız”

İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla Las Tesis performansı için 8 Aralık 2019’da bir araya gelip gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan KCDP Temsilcisi Ayşen Ece Kavas, KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Sevda Yeniköylü, Nisa Kör, Yaprak Okatalı ve Seda Elhan Barbaros’un davası 23 Şubat 2021’e ertelendi.

Şili’de feminist kadınların, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yaptıkları “Las Tesis” dans performansı kısa sürede tüm dünyaya yayılmış, Türkiye’de de kadınlar dans için, KCDP ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla 8 Aralık 2019’da İstanbul Kadıköy’deki İskele Meydanı’nda bir araya gelmişti. Polisin müdahale ettiği eylemde gözaltına alınan altı kadın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Las Tesis performansı nedeniyle bugün hâkim karşısına çıkan altı kadının duruşması, 23 Şubat 2021’e ertelendi.

“Kadınlar Las Tesis’te sorumluları işaret ettiği için mi yargılanıyor?”

Duruşma öncesinde açıklama yapan kadınlarAsla yalnız yürümeyeceksinve “Las Tesis’i değil katilleri yargılayın” sloganları attı. Açıklama sırasında söz alan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Bizler kadınlar eşit ve özgür yaşasın diye her gün mücadele edenleriz. Söylediklerimizin ve yaptıklarımızın arkasındayız. Bu dava kadın hareketini susturmak amaçlıdır. Kadın cinayetlerinin durdurulmasında kamunun sorumluluğu var, bunu söyledik. Kadınlar Las Tesis’te sorumluları işaret ettiği için mi yargılanıyor? 6284’ü ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanların bu adliyelerde yargılandığını da göreceğiz” dedi. 

Davada yargılanan bir diğer isim olan KCDP Temsilcisi Ayşen Ece Kavas da şunları söyledi: “Las Tesis’de söylediklerimiz için yargılanıyoruz. Yine söyleriz. Suçlulara suçunu söylemek boynumuzun borcu. Her bir öldürülen kadından bu iktidar, devlet sorumlu değil midir? Bizler ise kadınları hayatta tutanlarız. Biz, öldürülen kadınların arkasından adalet mücadelesi verenleriz. İşte bu yüzden bu mahkemelerde bizi yargılayamazsınız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.