Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: İntikam aracı olarak kullanılan medya özel yaşamı ihlal etti

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, “Öteki kadın kocası çıktı” haberlerinin, boşanma davasında araç olarak kullanıldığını ve özel yaşamın gizliliğini ihlal ettiğini söyledi.

“Uzun yıllar Hürriyet gazetesinin Yayın Koordinatörlüğü’nü yürüten Fikret Ercan, boşanma davalarıyla ilgili haberleri sevmez, ancak istisnai durumlarda ve iki tarafın da görüşlerini içermesi halinde kullanırdı bu haberleri. Nedeni de eşler arasındaki kavgalara gazetenin alet edilmesinden korkmasıydı. ‘Öteki kadın kocası çıktı’ haberi de Fikret Ercan’ın korktuğu türden birçok etik sorunla malül bir boşanma yani eşler arası kavga haberi. Kadının kocasına dair bütün hıncını boşaltması sağlanmış, intikam almasına aracılık edilmiş bu haberlerde” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.