Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan: “Parti binası için anlaştığımız 24 yer sözleşmeyi bozdu, telefonlarımızı bile açmadılar”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan, İstanbul il teşkilatının kuruluş sürecini, bu süreçte yaşananları ve il yönetimi kadrosunu Medyascope‘a anlattı. İl binası için bazı yerler ile anlaştıklarını ancak bina sahiplerinin kontratı bozduklarını söyleyen Ayan, “İl binası için anlaştığımız 24 yer, ertesi gün büyük bir korkuyla kontratı bozdu, bazıları telefonlarımızı bile açmadı” dedi.

DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilatı’nın binası için 24 yer ile kontrat aşamasına geldiklerini, 11’ine kaparo bile ödediklerini belirten İl Başkanı Gürol Ayan, ‘’Çok bereketli bir kaparomuz var, o kaparo bize sürekli geri döndü. Mal sahipleri 24 saat içinde büyük bir korkuyla binlerce özür ve mazeret bildirerek sözleşmeden vazgeçti’’ dedi.

Gürol Ayan il teşkilatı için bina bulma konusunda yaşadıkları süreci anlatmaya şu sözlerle devam etti: ‘’Hatta anlaştığımız üç yer bir daha telefonumuzu bile açmadı. Şu an elimizde kontratlar var ama telefona bile çıkmıyorlar. Genel Başkanımız Ali Babacan bir kongredeki konuşmasında, ‘Korkma Türkiye!’ diyerek bir çıkış yapmıştı, bu aslında yaşadıklarımızın bir ifadesi.’’

‘’İstanbul il yapılanması için yaklaşık 32 bin başvuru aldık’’

“Yozlaştıran iktidarın gücü değil, içimizdeki korku. Biz o korku sebebiyle yozlaşmaya çanak tutuyoruz’’ diyen Ayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti binası tutarken kurallar gereği uymamız gereken sekiz madde var. Ben buna dokuzuncu madde olarak ‘korkmayan mal sahibi’ kriterini ekledim. Şu an başka bir yerle anlaştık, kendileri de çok cesur insanlar.’’

İl teşkilatı kadrosuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Ayan, 15 Ağustos 2020 tarihinde DEVA Partisi İstanbul Kurucu İl Başkanı olarak seçildiğinde İstanbul için 22 bin başvuru olduğunu, bugün ise yaklaşık 32 bin başvuruya ulaştıklarını söyledi. Ayrıca, yönetim kurulunda yüzde 40’ın üzerinde kadın üye olduğunu belirten Gürol Ayan, “50 yaşında olmama rağmen İstanbul il teşkilatının ikinci en yaşlısıyım. Ekibimiz çok dinamik ve genç bir ekip” dedi. 

‘’İstanbul tüm Türkiye’nin meselesi; sadece bir partiye, bir gruba, şehri yöneten belediyeye ait değil’’

Ayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatılmasını değerlendirirken de “İstanbul tüm Türkiye’nin meselesi, sadece bir partiye, bir gruba, şehri yöneten belediyeye ait değil. Ortak akılla bulunacak çok şey var. Belediyenin Kanal İstanbul ile ilgili hazırladığı raporu bilimsel açıdan doğru buldum. Belediye başkanına soruşturma açılması akla, ‘Burada saklanacak bir şey mi var?’ sorusunu getiriyor’’ yorumunda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.