Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – Çin’e giden tren: Mizansene mazeret üreten gazetecilik

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle İstanbul’dan Çin’e uğurlanan ancak daha sonra İstanbul Halkalı İstasyonu’na dönen ve akıbeti tartışmalara konu olan ihracat treniyle ilgili haberlerin basın organlarında ele alınış tarzını gazetecilik açısından değerlendirdi.

“Gazetecilerin ‘İşte tren yolda gidiyor’ diye olayın üzerini örtmeye çalışmak yerine bakanlığın neden buna gerek duyduğunu, perde arkasında neler olup bittiğini araştırması beklenir. Bırakın araştırmayı, aradan kaç gün geçmesine rağmen Bakan Karaismailoğlu’na bir soru bile sorulamadı bu konuda. Fakat görüldüğü gibi, bir tarafta resmi kuruluşlardan gelen açıklamaları sorgulamadan doğru kabul eden, çıkan sorunun üzerini örtmeye çalışan ve yanlış haberleri bile düzeltmeye gerek görmeyen bir gazetecilik sürüp gidiyor. Öbür tarafta da sendika açıklamasıyla yetinen, araştırmayan bir gazetecilik. Çin treni bizlere, merak duygusu törpülenmiş, araştırma heyecanı kaybolmuş bir gazetecilik fotoğrafı gösterdi aslında” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.