Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (78) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: “AİHM kararlarının bağlayıcılığını inkâr etmek, Türkiye’nin Avrupa ile bağını koparması anlamına gelir”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca oldu. Programda, Türkiye’nin gündemindeki adil yargılanma hakkı ve insan hakları ihlalleri konuşuldu.

Hukuki açıdan hem iş insanı Osman Kavala’nın hem de eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesinin zorunluluk olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca, Türkiye’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Rusya’dan sonra hakkında en çok şikayet bulunan ülke olduğunu vurgularken AİHM’in kararlarının bağlayıcılığını inkâr etmenin, Türkiye’nin Avrupa ile bağını koparması anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen kişilerin başvurması için 23 Ocak 2017 tarihinde kurulan OHAL Komisyonu’nun adil yargılanma hakkını hiçbir şekilde sağlamadığını savunan Karaca, bu komisyonun lağvedilmesi gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.