Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Hani katili eski sevgilisiydi?

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Dr. Aylin Sözer‘in katledilmesiyle ilgili çeşitli mecralarda “cinayetin eski sevgilisi tarafından işlendiği” yazıldı.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, medyanın, Kemal Ayyıldız için “eski sevgili” diye yazarak, zanlının gerçekdışı iddiasına aracı olduğunu belirtti.

“Birkaç haberde katilin polise verdiği ifadede ‘eski sevgili olduklarını söylediği’ yolunda bilgiye rastladım. Anlaşılan Aylin Sözer’in, ‘eski sevgilisi olduğu’, katil Kemal Ayyıldız’ın sözlerine dayanıyordu. Katilin bu iddiası, hiçbir sorgulamaya tabi tutulmadan haberlere aktarılmıştı. Ne bir polis yetkilisinin bilgisine başvurulmuş ne de Aylin Sözer’in bir yakınına sorulmuştu. Haberlerdeki cinayet öyküsü tamamen katilin ifadesini esas alıyordu. Yeterince araştırmadan, doğruluğu şüpheli bir bilgiyi hele de bir katilin iddiasını aynen habere aktarmak affedilir bir gazetecilik hatası değil. Haberlerde böyle bir ifade kullanılarak, katilin savunma senaryosuna alet olundu” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.