Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (80) – İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat: “Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması devleti yönetmek değil, devleti ele geçirme anlayışıyla yapılan partizanca bir atama”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat oldu. Programda, Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu’nun atanmasını eleştiren Sunat, bu atamanın partizanca bir atama olduğunu söyledi. Hükümetin devleti yönetmek değil devleti ele geçirmek amacıyla hareket ettiğini belirten Sunat, “Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılar bu anlayıştan kaynaklanıyor. ‘Devlet benimdir, benim karşıma çıkan herkes devlet düşmanı ve vatan hainidir’ gibi tanımlamalarla maalesef bugüne geldik” dedi. . 

Bulu’nun rektörlük görevinden istifa etmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Sunat, “Keşke istifa etse ancak bu durum böyle gider. Kendisinin Boğaziçi Üniversitesi’ndeki hocalarla bir bütünlük sağlaması ve onlarla bir iletişim kurması da kolay değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler