Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Şevket Pamuk ile Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni rektör ataması: “AKP, askeri rejimler dönemindeki üniversiteleri denetleme eğilimini daha ileri bir aşamaya taşıdı”

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik öğrenci ve öğretim üyelerinin tepkileri sürüyor. Bu atamanın anlamını, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki demokrasi kültürünü ve akademik özerkliğin önemini, Boğaziçi’nde yöneticilik ve 25 yıl öğretim üyeliği yapmış tarihçi Prof. Dr. Şevket Pamuk ile konuştuk. “Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı her geçen yıl üniversiteleri daha sıkı denetleme gayretinde” diyen Pamuk, Türkiye’nin yakın zamana kadar en iyi çalışan kurumlarından birinin siyasi denetim pahasına tahrip edildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.