Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (82) – Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve CHP Üyesi Alaattin Aldemir: “Bu saldırılarla Cumhur İttifakı’nın içinden çıkmak isteyen insanlara mesaj veriliyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üyesi Alaattin Aldemir oldu. Programda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve avukat Afşin Hatipoğlu’na yönelik saldırıların anlamı ve sonrasında yaşananlar konuşuldu.

Saldırıların tesadüf olmadığını söyleyen Aldemir, “Saldırılarla, Cumhur İttifakı’nın içinden çıkmak isteyenlere mesaj veriliyor” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı sonrası “Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler” diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a yanıt veren Aldemir, “Bu işleri çok iyi bilirim. Ülkücü hareket tam askeri hiyerarşik bir yapılanmadır. Hiç kimse bir üst kademeden habersiz hiçbir eylem yapamaz. Hiçbir makale yazamaz, hiçbir örgütlenme yapamaz. Kitap bile yayımlayamaz. Türk milliyetçilerini, siyasal İslamcılığın siyasi bodyguardı haline düşürüldüler” diye konuştu.

Aldemir, saldırıları da “Bu olaylardan sonra kendime ülkücü demeye utanıyorum. Kendime Türk milliyetçisi ve devrimci demeye başladım” diyerek eleştirdi.

Kendisinin de saldırı girişimine uğradığını belirten Aldemir, bu olaya karışanların arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile iş ortaklığı yapanların olduğunu iddia etti. Aldemir, “Bana saldıranların arasında ABB’de ticaret yapan insanlar var. Buradan Mansur Yavaş ve CHP’nin yetkili kurullarını uyarıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler