Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (65): “Ay’a yolculuk”

ParaPolitik programının 65. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik oranlarını ve Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Milli Uzay Programı”nı değerlendirdi. 

Türkiye’nin en temel sorununun işsizlik olduğunu belirten Yalçın Karatepe, Türkiye’deki işsizlik oranının, TÜİK’in açıkladığından çok daha yüksek olduğunu ve geniş tanımlı işsizlik verisi hesaplandığında Türkiye’deki işsiz sayısının 10 milyona yaklaştığını söyledi.

Türkiye’nin yaklaşık on sene önce 2023 yılı için koyduğu ekonomik hedeflere ulaşmasının imkânsıza yakın olduğunu belirten Karatepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılında Ay’a insan gönderme hedefine nasıl ulaşılabileceğine de değindi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.