Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Polis şiddeti ve gazeteciliğin iki yüzü

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında,  İstanbul’un Esenler İlçesi’nde yaşayan Harun Çapkan’ın gözaltına alınması ve sonrasında polis şiddetine maruz kaldığı iddialarının haberleştirilmesi üzerinden hem “alternatif medya”yı hem de yaygın medyayı eleştirdi.

“Eğer İstanbul Emniyeti’nin bu açıklamasının da olayı yeterince aydınlatmadığı düşünülüyor ise -ki bence de hâlâ bazı karanlık noktalar var- önce Emniyet açıklamasını yayımlamak sonra da araştırmaya devam etmek gerekir. Harun Çapkan’a gidip ‘Mezopotamya Ajansı’na verdiği demeçte nezarethanede başını demirlere vurduğundan neden bahsetmediğini’ sormak zor olmasa gerek.

Araştırmadan, sorgulamadan sadece suçlamaları yayımlayıp sonra da iddiayı yalanlayan açıklamaları, kanıtları yok sayan, böylece haberi orada yetim bırakan gazetecilik, amaçladığının tersine bu ülkedeki insan hakları mücadelesine zarar verir. Gazeteciliğe de…” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.