Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (91) – Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Zalim bir yönetim anlayışı bizim doğruyu söylememize tahammül edemese de mazlumlar bize bir onur bahşediyor, ben bu onurun peşindeyim”

Ankara Gündemi’nin 91. bölümünde, geçen hafta milletvekilliği düşürülen eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Pazartesi günü savcılıktan gelen tebligat gereği on gün içinde teslim olması istenen Gergerlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) başlatıp HDP Genel Merkezi’nde devam ettirdiği “Adalet nöbeti”ni ve bundan sonraki süreci anlattı. 

Milletvekilliğinin zorla elinden alındığını belirten Gergerlioğlu, “Adalet nöbeti” tutmasının amacının toplumda adalet nöbeti bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. Kendi isteğiyle teslim olmayacağını ve yakalama kararını bekleyeceğini de vurgulayan Gergerlioğlu, perşembe günü evine geçeceğini ve yakalama kararı sonrası gelen kişilere direnmeyeceğini belirtti.

Cumhur İttifakı partilerinden hiç kimsenin, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından kendisiyle görüşmediğini de açıklayan Gergerlioğlu, muhalefet partilerine ise çağrıda bulunarak yaşadığı haksızlığa daha sert tepki göstermeleri gerektiğini belirtti.

Milletvekilliği yapma gerekçelerinden en önemlisinin, “insan hakları” alanında toplumun ilerleme kaydetmesi olduğunu da vurgulayan Gergerlioğu, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinden destek aldığını belirterek, “Zorba ve zalim bir yönetim anlayışı bizim doğruyu söylememize tahammül edemediği için bunları yapıyor. Devlet ne kadar bize vurup düşürüyorsa, mazlumlar bizi tekrar yükseltiyor ve bir onur bahşediyor. Ben de bu onurun peşinde koşmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

Ne olmuştu? 

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği, geçen hafta, Yargıtay’ın onadığı hapis cezası kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) okunmasının ardından düşürülmüştü. Aynı gün Meclis’te başlattığı Adalet Nöbeti’ni sürdüren Gergerlioğlu, hakkında açılan yeni bir soruşturma nedeniyle pazar (21 Mart) sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Pazartesi günü ise Gergerlioğlu’na, Yargıtay’ın onadığı hapis cezası uyarınca 10 gün içinde teslim olması için savcılık tarafından tebligat yapıldı. Gergerlioğlu bu süre içinde teslim olmazsa hakkında yakalama kararı çıkartılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.