Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Gelsin paralar, belediye kasasından

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, gazetelerde yer alan çok sayıda yerel yönetim haberi ve ekinin, yerel yönetim haberciliğinden ziyade, haberlerde adı geçen belediyelerin örtülü reklamını yapmak ve dolayısıyla bundan gazete adına gelir elde etmek amacı taşıdığı eleştirisini yöneltti.

“Aslına bakılırsa belediyeleri, ‘finansman kaynağı’ olarak gören ve belediye kasasından destek alan tek gazete Milliyet değil. Son bir aylık gazeteleri taradığımda Milliyet’in Batman ekinde olduğu gibi halkla ilişkiler metinlerinin haber görüntüsü altında sunulduğu çok sayfa gördüm […] Yerel seçimlerin ikinci yıldönümü olan 31 Mart’ta Hürriyet, Sabah, Sözcü’de ‘Ege’nin değerleri’, Posta’da ‘Ege’de hayat var’ başlıklı örtülü reklam sayfaları yayımlandı. Sözcü’deki sayfada İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili metnin yanına ilan olduğu uyarısı konulmuştu. Hürriyet’te de yarım sayfa Balıkesir Belediyesi’nin ilanı yer alıyordu. Elbette belediyelerin gazetelere açık ilan vermesinde bir gariplik yok. Olması gereken, ilan ve halkla ilişkiler metinlerinin gazetecilik içeriklerinden rahatlıkla ayırt edilebilir şekilde sunulması” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.