Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (92) – CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Yürekli bir savcı varsa Bahçeli’nin söylemlerinden sonra MHP hakkında iddianame hazırlar”

Ankara Gündemi’nin 92. bölümünde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Programda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yönelik çıkışı ve koronavirüs salgınındaki son durum konuşuldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AYM’ye yönelik sözlerine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu ülkede yürekli bir savcı varsa Bahçeli’nin söylemlerinden sonra MHP hakkında da milli güvenlik sıkıntısı gerekçesiyle bir iddianame hazırlar. Savcılar neden harekete geçmiyor? Bu ülkede bir milli güvenlik sorunu varsa o da Devlet Bahçeli’nin bu açıklamalarıdır” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AYM’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) iddianamesini Yargıtay’a iade etmesini “HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” sözleriyle eleştirmişti.

“Vaka ve ölümlerin artmasının sebebi kongreler”

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları artmaya devam ediyor. Salgınla mücadelede devleti yönetenlerin ciddiyet içinde olmadığını belirten Başarır, “Koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının bu kadar atmasının sebebi sebebi AKP’nin kongreleridir” diyerek hükümete tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler