Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde grup maçları tamamlandı: Beşiktaş ve ALG Spor çeyrek finalde

Tarihinde ilk kez Turkcell firması ile isim sponsorluğu elde eden Kadın Futbol Ligi’nde grup aşamaları tamamlandı ve çeyrek finale yükselen ekipler belli oldu. Mücadeleler, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık tedbirleri çerçevesinde Antalya’daki Aslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde fanus düzeninde gerçekleştirildi. Bir yılı aşkın süredir sahalardan uzak kalan kadın futbol takımlarının rekabetinde Beşiktaş, ALG Spor, Konak Belediyespor, Fomget Gençlik ve Spor, Fatih Vatan Spor, Adana İdmanyurduspor, Ataşehir Belediyespor ve Kayseri Gençler Birliği, grup aşamalarında ilk iki sırayı alarak adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Beşiktaş, grubunda rakip tanımadı

Turkcell Kadın Futbol Ligi‘nde A Grubu’nda Fatih Vatan Spor, Amed Sportif Faaliyetler, İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor ile mücadele eden Beşiktaş, rakiplerini adeta sahadan silerek grubunu dokuz puan ile lider tamamladı. Son şampiyon, sırası ile İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor’u 8-1, Amed Sportif Faaliyetler’i 7-0 ve Fatih Vatan Spor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Grup aşamasında rakip filelere toplamda 16 gol bırakarak gövde gösterisi yapan siyah-beyazlılarda Yağmur Uraz ve İrem Eren, attıkları üçer gol ile takımlarının en skorer isimleri oldu.

Beşiktaş, Amed Sportif Faaliyetler galibiyetini böyle kutladı:

Fatih Vatan Spor, grubunu ikinci sırada tamamladı

Oynadığı ilk karşılaşmada Amed Sportif Faaliyetler’i 8-0 mağlup eden Fatih Vatan Spor, grubundaki ikinci maçında İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor ile karşılaştı. İkincilik yarışında büyük önem taşıyan mücadeleye ise çıkan olaylar damga vurdu. Kritik karşılaşmayı 16. dakikada Rachel Raesetja Sebati ve 27. dakikada Zelal Baturay‘dan yediği goller ile 2-0 geride götüren İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor’da kaleci Hilal Subay, dakikalar 30’u gösterdiğinde rakibine tehlikeli harekette bulunduğu gerekçesi ile ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. İlk yarının skorunu ise Zelal Baturay’ın 42. dakikada attığı penaltı golü belirledi. Ancak ilk 45 dakikalık dilim bitmeden hemen önce maçın hakemine itiraz eden İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor Teknik Direktörü Esin Aksu, kırmızı kartla tribüne gönderildi ve olaylar daha da büyüdü. Yaşanan olayların ardından İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor yöneticileri, takımlarını ikinci yarı düdüğü çalmadan oyundan çekti. Fatih Vatanspor böylece sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı ve gruptaki son maçında Beşiktaş’a 1-0 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde A Grubu’nda oynanan karşılaşmaların sonucunda oluşan puan durumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Adana İdmanyurduspor çeyrek finalde

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde B Grubu’na Hakkarigücüspor’u 2-1 mağlup ederek başlayan Adana İdmanyurduspor, grubun ikinci maçında ligin favorilerinden Ataşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Adana İdmanyurduspor, son maçında ise 1207 Antalyaspor’u Eda Döndü Derin‘in 73. dakikada attığı gol ile mağlup etmeyi başararak grubunu lider bitirdi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Maçın ardından kucağında üç yaşındaki oğlu Meris ile Demirören Haber Ajansı (DHA) mikrofonlarına konuşan Adana İdmanyurdu Spor takım kaptanı Songül Ece Altınöz, çeyrek finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi ve ekledi: ‘’Bu galibiyet için tüm arkadaşlarımın ayaklarına sağlık. Oğlumla beraber burada gençler arasında bir anne, bir futbolcu olarak koşturmak ve bu gurura ortak olmak, bu başarının bir parçası olmak eşsiz bir duygu.”

Ataşehir Belediyespor, grubunu yenilgi almadan tamamladı

1207 Antalyaspor ve Adana İdmanyurduspor maçlarından 1-1’lik skorlar ile ayrılan Ataşehir Belediyespor, gruptaki son maçında Hakkarigücüspor ile karşılaştı. Karşılaşmayı, Seyhan Aycıbin, Mariam Houji, Müzeyyen Dilek Özbiler, penaltıdan Eda Karataş ve Aliye Bilgin’in attığı goller ile 5-0 kazanan Ataşehir Belediyespor, çeyrek finale yükseldi. Ataşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öner de maç sonunda değerlendirmelerde bulundu. DHA’nın haberine göre Öner, konuşmasında şunları söyledi: ‘’Takımın atanıyla tutanı iyi olmazsa sıkıntı yaşar, biz de o sıkıntıyı yaşıyorduk. Ama bu maçta kadromuzu tamamladık ve galip geldik.”

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde B Grubu’nda oynanan karşılaşmaların sonucunda oluşan puan durumuna buradan ulaşabilirsiniz.

ALG Spor çeyrek finalde

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde C Grubu’nda ligin güçlü ekiplerinden ALG Spor, oynadığı üç karşılaşmada da kalesinde gol görmedi. Dudullu ve Kireçburnu ekiplerini yedi gol ile geçen ALG Spor, Fomget Gençlik ve Spor‘u da 1-0 mağlup ederek grubunu dokuz puanla tamamladı ve adını çeyrek finale yükselen ekiplerin yanına yazdırdı. ALG Spor’un Malili futbolcusu Bassıra Toure ise grup mücadelelerinde attığı beş gol ile adından söz ettirmeyi başardı.

Fomget Gençlik ve Spor, tek yenilgisini ALG Spor’a karşı aldı

Fomget Gençlik ve Spor, Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde C Grubu’na dokuz gole sahne olan Kireçburnu maçı ile başladı. İlk 32 dakikada rakibine dört gol atan Fomget Gençlik ve Spor, mücadeleyi 6-3’lük skor ile kazandı. ALG Spor’a karşı oynadığı ikinci maçta gruptaki ilk ve tek yenilgisini alan Fomget Gençlik ve Spor, son maçta Dudullu’yu üç gol ile geçerek çeyrek finale yükseldi. Remziye Bakır, Tuğba Karataş ve Zehra Borazancı ise takımlarına ikişer gollük katkı sağlayarak yıldızlaştı.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde C Grubu’nda oynanan karşılaşmaların sonucunda oluşan puan durumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Konak Belediyespor son maçında kazandı

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde D Grubu’nda Konak Belediyespor, Kayseri Gençler Birliği ile 1-1 berabere kalarak grubuna başladı. Oynadığı ikinci mücadelede Marmara Bölgesi ekiplerinden Kocaeli Bayan Futbol Kulübü’nü 2-0’lık skor ile geçen Konak Belediyespor, grubunun son maçında çeyrek finale yükselmek için Karadeniz Ereğli Belediyespor karşısına çıktı. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmanın skorunu Seval Kıraç’ın attığı gol belirledi ve Konak Belediyespor, çeyrek finale yükselen ekip oldu. Maçın ardından DHA’ya açıklamalarda bulunan Konak Belediyespor Teknik Direktörü Ali Alanç, “Bu ligin hiç oynanmamasındansa bu şekilde bile oynanması doğruydu. Ama TFF biraz daha zamanı uzatsaydı, 15-20 gün daha zaman verseydi herhalde biz buraya daha iyi bir takımla gelebilirdik. Diğer takımlar da rakibimiz Karadeniz Ereğli de kendi ilçesinden topladığı kızlarıyla buraya kadar geldi. İyi işler yapıyorlar, iyi mücadele ediyorlar” diye konuştu.

Kayseri Gençler Birliği çeyrek finale yükselmeyi başardı

Kayseri Gençler Birliği, Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde D Grubu’nda oynadığı üç mücadeleden iki beraberlik ve bir galibiyet alarak adını çeyrek finale yazdırdı. Grubundaki tek galibiyetini Karadeniz Ereğli Belediyespor’a karşı alan Kayseri Gençler Birliği, oynadığı karşılaşmalarda kalesinde sadece iki gole izin vererek savunmadaki başarısı ile öne çıktı.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde D Grubu’nda oynanan karşılaşmaların sonucunda oluşan puan durumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde çeyrek final karşılaşmaları, 28 Nisan tarihinde başlayacak. Mücadeleler, D Smart ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Çeyrek finalde rakibini elemeyi başaran takımlar adlarını yarı finale yazdıracak. Ligin şampiyonunu ise 4 Mayıs tarihinde Antalya’daki Aslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde oynanacak maç belirleyecek. Türkiye şampiyonu olacak takım, 2021-2022 sezonunda Türkiye’yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.