Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (102) – DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir: “Eski bir TÜİK başkanı olarak TÜİK’in verilerine güvenmiyorum”

Ankara Gündemi’nin bu haftaki konuğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir oldu. Programda, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son işsizlik verileri, ekonomi ve siyasetteki son gelişmeler konuşuldu.

TÜİK tarafından açıklanan son işsizlik verilerine güven duymadığını belirten Aydemir, “TÜİK ne veri açıklarsa açıklasın toplum güven duymuyor. Eski bir TÜİK başkanı olarak TÜİK’in verilere güvenmiyorum. Bağımsızlığını yitiren bir kuruma karşı tereddüt oluşur, bu tereddüt bende de var. TÜİK’in verilerine güven duyulmamasına dair işaretler var maalesef. Onların talimatla iş yapmadıklarını nereden bileyim?” dedi.

TÜİK, yayımladığı verilerde işsizliğin yüzde 13,9 olduğunu açıklamıştı. Aydemir’e göre Türkiye’de işsizliğin gerçek verisine ulaşmanın yolu, geniş tabanlı işsizlik verilerine bakmak. DEVA Partili Aydemir, işsizliğin şu an yüzde 28-30 bandında olduğunu belirtirken,çalışabilen her üç kişiden birinin işsiz olduğunu söyledi.

Aydemir, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili yargının harekete geçmemesini de şöyle eleştirdi: “Yargının harekete geçmemesinin nedeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Tarafsız ve yargı bağımsız yargı ortada yok. Sedat Peker’in söylediklerini Ankara’daki herkes biliyor. Ancak Peker içeriden birisi olduğu için, ‘Beraber yaptık’ dediği için inandırıcı geliyor. Mevcut sistem yüzünden savcılar harekete geçemiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.