Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: İktidar medyasından Bahçeli’ye Soylu ve Anayasa Mahkemesi sansürü

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Anadolu Ajansı’nın (AA) Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasının bir kısmına yer vermemesini ele aldı. Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ne suçlamaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkması ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeye dair söylediklerinin AA haberinin başlığında yer almadığına dikkat çeken Bildirici, Kılıçdaroğlu ve Soylu hakkındaki sözlerin haberde en altta birer paragrafta yer aldığını, üstelik Bahçeli’nin “Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Kim demiş Sayın Soylu kimsesiz diye?” cümlelerine de yer verilmediğini yazdı.

Birçok gazetenin de Bahçeli’nin Soylu hakkında söylediklerini sayfalarına taşımadığına dikkat çeken Bildirici, şu yorumu yaptı: “İktidar medyasının bu tutumu, haber değeri açısından değil siyasi kaygılarla yaklaşıldığının bir göstergesi. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Soylu’yu İçişleri ile ilgili iki toplantıya çağırmadığı ve birlikte fotoğraf vermekten kaçındığı bir dönemde Bahçeli’nin Soylu’ya sahip çıkması önümüzdeki günlerde siyasete yön verecek nitelikte bir çıkıştır.”

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.