Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (107) – HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: “En gerçekçi politikaları ortaya koyan parti biziz, halklarımıza iki bloka mahkûm olmadıklarını söylüyoruz”

“Ankara Gündemi” programının bu haftaki konuğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni oldu. Programda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki Diyarbakır ziyareti, HDP ile Millet İttifakı arasındaki ilişkiler, erken seçim ihtimali ve ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı kararı ile rektörlükten alınması konuşuldu.

“AKP son dört-beş yılda doğrudan Kürt halkına yönelik bir saldırı gerçekleştirdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretine bazı toplum kesimlerinin büyük anlam yüklediğini ancak bu ziyaretin amacının Kürtler ile diyalog kurmak olmadığını savunan Murat Çepni, parti olarak Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretine hiçbir anlam yüklemediklerini belirtti: “AKP son dört-beş yılda doğrudan Kürt halkına yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Yalnızca HDP’ye oy verenler değil, bütün Kürtler’e karşı aşağılayıcı, onları hiçe sayan bir politika uyguladı.”  

“En gerçekçi politikaları ortaya koyan parti biziz, halklarımıza iki bloğa mahkum olmadıklarını söylüyoruz”

HDP’nin Millet İttifakı ile ilişkisi ve erken seçim ihtimali hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çepni, “Kürt sorunuyla ilgili çözüm noktasında Cumhur İttifakı’nın politikası tümden imha ve ret. İYİ Parti de bu konuda AKP’den farklı düşünmüyor.  İYİ Parti ile yan yana gelme şansımız hiç yok. En gerçekçi politikaları ortaya koyan parti biziz, halklarımıza iki bloka mahkûm olmadıklarını söylüyoruz” diye konuştu.

“Umutsuzluğa kapılan kim varsa Boğaziçi Üniversitesi direnişine baksın”

Son olarak Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasına değinen Çepni, “Teslim olmayan kim varsa kayyum saldırılarıyla baş başa kalıyor. Umutsuzluğa kapılan kim varsa Boğaziçi Üniversitesi direnişine baksın. Karşımızdakiler nerede bir direniş varsa donup kalıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.