Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Gazetecinin engellenmesini yazmadılar, eleştiren kadını provokatör yaptılar

Medya ombudsmanı Faruk Bildiricikişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Marmaris’in Bayır Köyü’nde orman yangınından zarar gören köylülerle sohbetini takip eden gazetecilere yönelik tavrını eleştirdi.

Bildirici, “Bakan Kurum’un, vatandaşlarla konuşması BirGün’de 8 Ağustos günü ‘Bakan Murat Kurum, BirGün muhabirinin görüntü almasını engelledi: Gazeteci olsan da çekim yapamazsın” başlığıyla yayımlandı. Sonra bu haberi Cumhuriyet, Gazeteduvar, Yeniçağ, Sendikaorg gibi internet siteleri de alıntıladı.

İktidar yanlısı medyadaki haberlerde ise Bakan Kurum’un gazeteciye kamerasını kapattırmasından bahsedilmiyordu. Onlara göre böyle bir olay hiç yaşanmamıştı. TRT Haber’de “Bakan Kurum kışkırtıcı cümleler sarf eden kadına faaliyetleri tek tek anlattı”, A Haber’de “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yangın bölgesinde provokatif tavırlar sergileyen kişiye yapılan çalışmaları tek tek anlattı”, Yeni Akit’te “Yangın bölgesinde provokasyon! Bakan Kurum hemen müdahale etti” başlığıyla aktarılıyordu bakanın görüşmesi” diye yazarak olayın çeşitli medya kuruluşlarında nasıl yer aldığını anlattı.

Olaya ilişkin, “Bakan Kurum’un kamuya açık alandaki bir faaliyeti izleyen gazeteciye kamerasını kapattırma, güvenlik görevlilerine oradan çıkarma talimatı vermeye hakkı olamaz” eleştirisinde bulunan Bildirici, “Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de açıkça vurgulandığı gibi, ‘gazeteciler tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına’ sahiptirler” dedi.

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.