Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFC Wimbledon, yalnızca oyuncu değişikliklerine odaklanan bir antrenör istihdam edecek

İngiltere profesyonel liglerinin üçüncü seviyesi olan League One’da mücadele eden AFC Wimbledon, bu sezon yalnızca oyuncu değişikliklerine odaklanacak bir antrenör istihdam etme kararı aldı.

Hafta içi antrenman tesislerinde yarı zamanlı olarak çalışan Sammy Lander, geçen sezon League One ve League Two’da yapılan oyuncu değişikliklerinin efektifliğini incelediği araştırmasının ardından AFC Wimbledon’a bu teklifle gitti. Kulüp Lander’ı, oyuncu değişiklikleri özelinde bir antrenörün neler yapabileceğini görmek için Charlton, Doncaster ve Bolton karşılaşmalarına davet etti.

Sammy Lander son üç yılda, yarı profesyonel National League ekibi Weymouth’da rakip analisti ve asistan antrenör olarak görev alırken Championship takımı AFC Bournemouth’un altyapısı için scout olarak çalıştı.

Weymouth’da görev aldığı dönemde bu spesifik görev tanımı üzerine düşünen Lander’ın, yetersiz olduğunu kabul etmekle birlikte League One ve League Two’da yapılan oyuncu değişikliklerinin toplanılan puanla ilişkisini incelediği bir çalışması var.

Sammy Lander’ın bu fikirle Wimbledon’a gelmesinin sebebi, kulübün sadece duran toplarla ilgilenen bir antrenör -Andy Parslow- istihdam etmesi. Lander, Training Ground Guru’ya verdiği röportajda Wimbledon’ın oldukça açık fikirli bir kulüp oluşunu övdü.

Röportajda Lander, Liverpool’un yalnızca taç atışları üzerine çalışan antrenörü Thomas Gronnemark’ın kendisine, yaşadığı tecrübe üzerinden destek verdiğinin ve futbolun geleceğinde uzmanlaşmış, özelleşmiş antrenörlerin yeri olduğunun altını çizdi.

Kaynak: https://trainingground.guru/articles/afc-wimbledon-trialling-use-of-substitutions-coach

Çeviren: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler