Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Af Örgütü’nden Suriye’ye dönen mülteciler hakkında rapor – Damla Uğantaş: “Suriye’de işkence ve kötü muamele hâlâ çok yaygın, ‘Dönsünler’ demek gerçekçi bir zemine dayanmıyor”

Uluslararası Af Örgütü, ülkelerine dönen Suriyeli mültecilere dair “Eceline gidiyorsun” başlıklı bir rapor açıkladı. Raporda, başka ülkelere sığınan Suriyeliler’in ülkelerine döndükten sonra gözaltına alındıkları ve işkenceye maruz bırakıldıkları belgelendi.

Suriye’nin hiçbir bölgesinin dönüş için güvenli olmadığı vurgulanan raporda, “Suriye’den ayrılan kişiler ülkeye geri döndüklerinde siyasi fikirlerine ilişkin algılar nedeniyle veya yalnızca ülkeden çıkmış oldukları için zulme maruz bırakılma riski altındadır” denildi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye’den Damla Uğantaş ile raporun başlıklarını ve sonuçlarını değerlendirdik. Uğantaş, “Suriye’de işkence ve kötü muamele hâlâ çok yaygın. ‘Dönsünler’ demek gerçekçi bir zemine dayanmıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.