Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (115) – DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “Muhalefet adına sosyal medyada tetikçilik yapan bir grup, iktidar değiştiğinde muhafazakâr kesimin kazanımlarının ellerinden gideceğine dair algı yaratıyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sözcüsü İdris Şahin oldu. Programda Ali Babacan’ın “dindar kesim” açıklaması, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın çıkışları ve seçim barajının yüzde 7’ye düşürüleceği yönündeki açıklamalar konuşuldu. 

“Sosyal medyada rövanşist bir yapı var”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “dindar kesim” açıklamalarını değerlendiren Şahin, sosyal medyada muhalefet adına hareket eden rövanşist bir yapının olduğunu iddia etti. Şahin, “Muhalefet adına sosyal medyada tetikçilik yapan ve rövanşist duygularla hareket eden bir kesim, geçmiş dönemlerde AKP ile birlikte muhafazakâr kesimin sahip olduğu kazanımları iktidar değişiminde sanki ellerinden gidecekmiş gibi bir algı yaratıyor. Bir muhalefet temsilcisi olarak bu tür yaklaşımları kesinlikle kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın kafasında soru işareti yaratacak rövanşist duygularla hareket edecek bir yaklaşımı asla sergilemememiz gerekiyor” dedi.

“Muhalefet iktidara fırsat vermemeli”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın adli yıl ve Yargıtay binası açılışındaki görüntülerinin farklı değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın algı olarak sürekli bu görüntüleri servis etmesini doğru bulmuyoruz. Binanın açılışındaki dua ile adli yıl açılışını farklı görüyoruz. Muhalefet, iktidarın ‘Dua ile bina açılmasına karşı çıkıyorlar’ düşüncesine de fırsat vermemeli” diye konuştu.

“Seçim barajı AKP’nin MHP’ye jestidir”

Hükümetin seçim barajını yüzde 7’ye indirme çalışmalarına şüpheli yaklaşan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha düşük bir barajın olmasını düşüyoruz. Düzenleme Cumhur İttifakı’nın arasındaki ihtilafında MHP tek başına davranış sergileyebilmesi için AKP’nin MHP’ye verdiği bir jesttir. Yani bu düzenleme MHP için yapılmış bir düzenlemedir. İktidarın hiçbir zaman baraj sorunu olmamıştır ancak bize sadece yüzde 7’lik seçim barajını konuşturuyorlar, arkasından ne gelecek bilmiyoruz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.