Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (11) – LDLC ASVEL Villeurbanne, yıldız adayı transferleriyle kadrosunu güçlendirdi

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 14.

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 12.

ASVEL’de gelenler ve gidenler

Koç: T.J. Parker

Yeni transferler: Elie Okobo (PG, Long Island Nets), Chris Jones (PG, Maccabi Tel Aviv), Kostas Antetokounmpo (PF, Los Angeles Lakers), Raymar Morgan (PF, Pınar Karşıyaka), Victor Wembanyama (C, Nanterre 92), Youssoupha Fall (C, Baskonia), Dylan Osetkowski (C, Ratiopharm Ulm)

Sözleşme uzatanlar: Antoine Diot (PG), David Lighty (SG)

Takımdan ayrılanlar: Thomas Heurtel (PG, Real Madrid), Guerschon Yabusele (PF, Real Madrid), Moustapha Fall (C, Olympiakos), Kevarrius Hayes (C, Frutti Extra Bursaspor), Norris Cole (PG, serbest), Derrick Walton (PG, serbest), Amine Noua (SF-PF, serbest), Ismael Bako (C, serbest)

ASVEL’in kadro sirkülasyonu

EuroLeague’in atletik takımlarından biri olan ASVEL, ligdeki üçüncü sezonuna başlıyor. Yaşanan kadro sirkülasyonunun ardından gençleşen ASVEL, Guerschon Yabusele’yi Thomas Heurtel’le birlikte Real Madrid’e kaptırırken Moustapha Fall, Olympiakos’un yolunu tuttu. Beşi uzun rotasyonuna olmak üzere yedi yeni transfer yapan ASVEL, takımın tecrübeli oyuncuları Antoine Diot ve David Lighty’i takımda tutarak akıllı bir hamle yaptı.

Victor Wembanyama EuroLeague sahnesine çıkıyor

Victor Wembanyama, önümüzdeki sezon EuroLeague’de izleyeceğimiz özel profilde oyunculardan biri olacak. 2004 doğumlu Fransız, 2,19 boyu ve kulaç açıklığı ile yaş aldıkça kilo da alarak (95 kg) “modern uzun” profiline çok uygun bir fiziğe sahip olabilir. 2019’da profesyonel kariyerine Fransa ligi LNB Pro A’da ve EuroCup’ta Nanterre 92 ile başlayan Wembanyama, geçen sezon Pro A’nın en iyi genç oyuncusu ödülünü aldı. 17 yaşındaki oyuncu 2021 yazında Letonya’da düzenlenen FIBA U19 Dünya Kupası’na damga vurdu. Turnuvada 14 sayı, 7,4 ribaund ve 5,7 blok ortalamaları yakalayan Wembanyama, takımını gümüş madalyaya taşırken turnuvanın en iyi beşine seçildi. Final maçında ABD karşısında 22 sayı, sekiz ribaund, sekiz blok yapan oyuncu, gösterdiği performans, atletizmi ve fiziğiyle şimdiden NBA scoutlarının dikkatlerini üzerine çekti. EuroLeague gibi sert bir lig için tecrübesiz ve zayıf olsa da Wembanyama’nın, anomali boyutundaki fiziksel özellikleriyle kariyer gelişimini sürdürmesi bekleniyor.

Uzun rotasyonu

ASVEL uzun rotasyonuna Wembanyama’ya benzer profilde iki takviye daha yaptı: Kostas Antetokounmpo ve Youssoupha Fall. Üçüncü Antetokounmpo kardeş, NBA’de şansını Dallas Mavericks ve Los Angeles Lakers’ta denedikten sonra önümüzdeki sezon, daha etkili olabileceği ve oyununu olgunlaştırabileceği EuroLeague’de çaylak yılını oynayacak. 23 yaşındaki Antetokonmpo’nun yanı sıra benzer bir hedefle, Youssoupha Fall da Baskonia’dan kiralık olarak ASVEL kadrosuna katıldı. 26 yaşındaki Senegalli oyuncu, Fransa’da dikkat çektikten sonra Baskonia’ya transfer oldu. 2018-19 sezonunda kiralandığı SIG Strasbourg’da Pro A şampiyonluğu yaşayan Fall, 2,21 boyunda.

ASVEL’in Yabusele ve Moustapha Fall’un yerine uzun rotasyonuna yaptığı üçüncü takviye, daha geleneksel bir uzun. Ülkemizde Tofaş ve Pınar Karşıyaka formalarıyla izlediğimiz Raymar Morgan, EuroLeague’de şansını tekrar deneyecek. 33 yaşındaki uzun, geçen sezon Karşıyaka’nın Şampiyonlar Ligi finaline uzanan Avrupa yolcuğunda takımın en istikrarlı ve kritik parçalarından biri oldu. Morgan, Karşıyaka formasıyla 49 maçta 16,1 sayı, 6,9 ribaund ve 2,2 asist ile oldukça sağlam bir performans ortaya koydu.

Elie Okobo transferi

ASVEL guard rotasyonunu Maccabi Tel Aviv’den kadrosuna kattığı Chris Jones’un yanı sıra Elie Okobo ile takviye etti. 23 yaşındaki Fransız oyun kurucu, 2018 NBA Draftı’nda 31. sıradan Phoenix Suns tarafından seçildi. NBA’de iki sezonda 108 maça çıkan Okobo, beklediği fırsatları bulamadıktan sonra Brooklyn Nets’in G League takımı Long Island Nets’te forma giydi. Okobo takımıyla çıktığı 12 maçta 8,9 sayı, 3,4 ribaund, 5,1 asist, 1,2 top çalma istatistikleri tutturdu. Elie Okobo, önümüzdeki sezon EuroLeague’de dikkatle takip edilmesi gereken isimlerden biri.

EuroLeague 2020/2021 sezonunda, ASVEL’in Barcelona’yı yendiği maçın özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler