Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague geri sayımı (6) – Kızılyıldız, takıma dönen eski oyuncuları ve Sırp çekirdeğiyle yeni sezona hazır

2020-2021 normal sezonu bitirdiği sıra: 17.

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 17.

Kızılyıldız’da gelenler ve gidenler

Koç: Dejan Radonjic

Yeni transferler: Nate Wolters (PG, UNICS Kazan), Austin Hollins (SF, Zenit), Nikola Kalinic (SF-PF, Valencia), Aaron White (PF, Panathinaikos), Luka Mitrovic (PF, Buducnost VOLI), Nikola Ivanovic (PG, Buducnost VOLI), Stefan Lazarovic (SG, FMP) 

Sözleşme uzatanlar: Ognjen Dobric (SF)

Takımdan ayrılanlar: Corey Walden (PG, Bayern Münih), Jordan Loyd (SG, Zenit), Marko Jagodic Kuridza (SF-PF, Buducnost VOLI), Landry Nnoko (C, Baskonia), Duop Reath (C, Illawara Hawks)

Dejan Radonjic’e düşen görevler

İki yıllık Bayern Münih arası dışında 2013’ten beri Kızılyıldız’ın başında olan Dejan Radonjic, EuroLeague’in istikrarlı ve başarılı koçlarından biri. 51 yaşındaki Karadağlı antrenör, Kızılyıldız’ın kulüp kültürüyle birlikte takımın yıllardır kadro seviyesine göre iyi performans göstermesinin sebeplerinden biri.

Beş oyuncusunu kaybedip yerlerini yedi oyuncuyla dolduran Kızılyıldız’da, bazı tecrübeli ve iyi oyuncuların transferine rağmen Radonjic’in, oyunculardan kadronun kağıt üstündeki kalitesinin üzerinde katkı alması gerekiyor.

Nikola Kalinic’in geri dönüşü

Nikola Kalinic, Kızılyıldız’ın en önemli transferi ve oyuncusu. 2014-15 sezonunda Kızılyıldız’da oynadıktan sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Kalinic, potansiyeline ulaşmış şekilde evine dönüyor. Kalinic Fenerbahçe’de geçirdiği beş sezonda EuroLeague kupasını kaldırdı, koronavirüs salgını nedeniyle tamamlanmayan sezon dışındaki dört sezonda da Final Four’a kalan takımın önemli bir parçası oldu.

29 yaşındaki Sırp kanat, Fenerbahçe’de savunma öncelikli tamamlayıcı bir oyuncu olarak görev almasına rağmen sırtı dönük oyunlarda ve pas konusundaki becerilerini göstermişti. Valencia’da geçirdiği bir sezonda hücumda daha fazla sorumluluk üstlenen Kalinic, geçen sezon 10,4 sayı, 3,4 ribaund, 3,4 asist ortalamalarını yakaladı.


Şu anda EuroLeague’deki oyuncu havuzunu göz önünde bulundurunca Nikola Kalinic, Kızılyıldız’ın kadrosuna yapabileceği en yüksek profilli eklemelerden biri oldu.

Loyd ve Walden’ın yerine Nate Wolters

Kızılyıldız’ın bir ve iki numarası aynı anda takımdan ayrıldı. Jordan Loyd Zenit St. Petersburg’a transfer olurken Corey Walden Bayern Münih’in yolunu tuttu. Toplamda maç başına takımın attığı sayıların 27,8’ini bu ikili karşılıyordu.

Kızılyıldız özellikle skor yönünde etkili iki ABD’linin yerini Nate Wolters ve Nikola Ivanovic’le doldurdu. Geçen sezon UNICS Kazan’ın EuroCup ikinciliğiyle sonuçlanan yolculuğunda pay sahiplerinden biri olan Wolters, EuroLeague kariyerine 2016/2017’de Kızılyıldız ile adım atmıştı. Sırbistan ve Rusya’nın yanı sıra Fransa, Litvanya, İsrail’de oynama tecrübesi bulunan 30 yaşındaki oyun kurucu, artık Avrupa basketbolunun tanıdık yüzlerinden.

Wolters’a top yönlendirmeye ilaveten skor üretme sorumluluğunun verileceği takımda partneri Nikola Ivanovic’in, yalnızca sekiz maçlık EuroLeague tecrübesi bulunuyor. 27 yaşındaki Karadağlı oyuncu bu yönden adaptasyon sürecine ihtiyaç duyabilecek olsa da geçen sezon Buducnost VOLI’de iyi bir sezonu geride bıraktı. Ivanovic Buducnost formasıyla EuroCup’ta maç başına 14,6 sayı, 2,2 ribaund ve 3,4 asistlik katkı sağladı.

Riskli uzun rotasyonu

Kızılyıldız’da takımın kâğıt üstünde en eksik gözüken yönü, Landry Nnoko ve Duop Reath’in ayrıldığı uzun rotasyonu. Kadrosunda Ognjen Kuzmic’i bulunduran Sırp ekibi, dört numara rotasyonunu Aaron White ve Austin Hollins transferleriyle görece halletti.

Zalgiris Kaunas’ta gösterdiği performansın ardından EuroLeague’de Olimpia Milano ve Panathinaikos formalarıyla beklentilerin altında kalan Aaron White’ın bu sezon göstereceği performans, hem kendisi hem takımı için oldukça önemli. Üç ve dört numaradan süre alacak Austin Hollins, Zenit’te geçen iki yılın ardından EuroLeague’deki üçüncü sezonuna başlıyor.

Beş numara pozisyonunda ise Kuzmic’in arkasında sadece iki alternatifi var. Kalinic gibi eski takımına dönen diğer iki isim Maik Zirbes ve Luka Mitrovic oldu. Hücumda Zirbes pota altı etkinliği, Mitrovic de dış şut tehdidi ile etkili olabilir ancak bu ikili, savunmada rakipler için işlenecek bir maden haline de dönüşebilir.

Stefan Lazarevic’in de tekrar takıma döndüğü Kızılyıldız, Marko Simonovic, Branko Lazic, sözleşme uzatan Ognjen Dobric gibi Sırp çekirdeği üzerinden potansiyelini aşmak için parkede yer alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler