Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Yanlış soruya yanlış cevap, yanlış haber

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar gezisine katılan bir gazetecinin sorduğu ve önemli bir maddi hata içeren sorunun Erdoğan tarafından doğru kabul edilerek düzeltilmeden cevaplanmasını ve basın kuruluşlarının aynı hatayı dile getirmeden söz konusu soru ve cevabı yayımlamasını eleştirdi.

“Murat Çiçek’in yanlış sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış şekilde yanıtlaması ve bunun medyanın büyük bölümü tarafından fark edilmeden tekrarlanması çok üzücü. Bu durum gazetecilerin bilgi eksikliğini göstermekle kalmıyor, habercilik reflekslerinin de ne denli zayıfladığını ortaya koyuyor.

Güçlü habercilik refleksleri olsa bir gazeteci yanlış soru sorsa bile oradaki gazeteciler itiraz eder; sonrasında da bu durum haberlerde dile getirilir. Bir cumhurbaşkanının Avrupa’daki kurumları karıştırması, yanlış ifade etmesi haberdir. Açıkça belirtilerek düzeltilmeli, okur bu yanlışlıktan da haberdar edilmelidir” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.