Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: FOX TV, tehdidi yayımlamayarak Erdoğan’ı mı korudu, Sezen Aksu’yu mu?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, FOX TV’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çamlıca Camisi’nde “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyerek Sezen Aksu’yu hedef göstermesini haberleştirmemesini eleştirdi.

“Bu dijital çağda gizlemek mümkün değil ama gazeteci olarak yayımlamayarak üzerini örttüğünüzde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böylesi büyük bir yanlışını toplumdan saklamış olursunuz. Nitekim Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bu sözlerin yayımlanmamasını istemesi de onların ilk andan itibaren bu yanlışın farkında olduklarını gösteriyor. Hem de Sezen Aksu’ya yönelik tehlike Erdoğan’ın sözlerini gizleyerek değil, açıklayarak, üzerine giderek, yanlışın düzeltilmesini sağlayacak yayın yapılarak giderilebilir. Zaten her zaman olduğu gibi, gazetecilikte asıl mesele nasıl haber yaptığınızdır. Erdoğan’ın sözlerini, yanlışlığını vurgulayarak yayımlar, eleştirir, sorumluluğunu hatırlatır, uyarır, teşhir edersiniz; geri adım atılmasını, Sezen Aksu’nun güvence altına alınmasını sağlayacak yayın yaparsınız. Nitekim Erdoğan’ın dün akşamki televizyon programında ‘Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir’ diye geri adım atmasını sağlayan da ‘O dilleri koparmak görevimizdir’ tehdidini açıkça yayımlayan, eleştiren, tartışan, tepki gösteren televizyon kanalları, gazeteler, internet siteleri ve sosyal medya oldu. Eğer o medya kuruluşları da bu tehdidi açıkça haber yaparak üzerine gitmeseydi Erdoğan, sözlerini toparlama ihtiyacı duymayacaktı, üzeri kapanıp gidecekti. Gerçi Erdoğan’ın sözleri tehdidi Sezen Aksu’ya yapıldığı gerçeğini üzerini örtmeye yetmiyor ama yine de bir geri adım. Hem de Erdoğan’dan duymaya alışık olmadığımız türden. FOX TV’nin de böyle bir tavır alıp, Erdoğan’ın tehdidinin üzerine açıkça gitmek yerine, o sözleri izleyicisine aktarmadan haber ve program yapması yanlış. Çünkü iyi niyetle alınmış olsa da bu karar, Sezen Aksu’yu değil, Erdoğan’ı korumak gibi bir sonuç doğuruyor” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.