Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezen Aksu’nun tepkilere cevabı “Avcı”yı, Fazıl Say besteleyecek

Şarkı sözleri nedeniyle hedef olan Sezen Aksu’nun tepkilere karşı yazdığı “Avcı”yı, piyanist Fazıl Say besteleyecek. Sezen Aksu’dan izin aldığını açıklayan Say, beste için çalışmalara başladı.

Fazıl Say: “Bence en anlamlı şiiri”

Sezen Aksu, 2017’de yılında yayınlanan “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözleri nedeniyle hedef olmuştu.

Aksu’nun tepkilere yanıt olarak yaptığı “Avcı” şiiri, piyanist Fazıl Say tarafından bestelenecek.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Fazıl Say, sanatçıdan izin aldığını belirterek, şöyle dedi:

“Hepinize güzel bir gün dilerim. Sessiz bir odadayım. Önümde ‘Avcı’ adındaki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, şairinden izin aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş, yapmak isterim bu durumda, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım layık olmak için.

Bir ‘kadın şairler’ projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha pek çok şair, genç şairler de var, 15. yüzyıldan Zeynep Hatun da var. Elbette ki Sezen Aksu da var. Ve bence en anlamlı şiiri… Çalışmaya.”

Erdoğan: “Benim açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi”

Sezen Aksu’nun hedef alındığı sırada, “Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam (26 Ocak) katıldığı canlı yayında, “Benim hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.