Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurye eylemleri büyüyor – Scotty çalışanlarından zam talebi

Trendyol ve Yemeksepeti işçilerinin ardından Hepsiburada’nın dağıtım ağı Hepsi-Jet ve Scotty çalışanları da düşük ücret zammına itiraz ediyor. Yüzde 22 zam teklifini kabul etmeyen Scotty çalışanı esnaf kuryeler, İstanbul-Kağıthane’deki Scotty Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Kamera-Kurgu: Alp Selim

Scotty çalışanları bugün (31 Ocak), İstanbul-Kağıthane’deki Scotty Genel Merkezi önünde eylemdeydi. İşverenin yüzde 22’lik zam teklifinin enflasyonun altında kaldığını belirten kuryeler, kontak kapatarak yüzde 40 oranında zam talep etti.

Umut Sen Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da eyleme destek verenler arasındaydı.

Trendyol çalışanlarının iş bırakma eylemlerinin kendilerine güç verdiğini söyleyen Scotty çalışanları, “İşe başlarken, ‘Trendyol ile aynı ücreti alacaksınız’ dediler. Trendyol çalışanları direndi ve hakkını aldı, biz de alacağız” diye konuştu.

Scotty işvereninden görüşme talep eden çalışanlar, istedikleri oranda zam yapılana kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.