Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Serkan Küçüközcü’nün kişisel sergisi “Sınır-sız Devinim” sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Serkan Küçüközcü’nün “Sınır-sız Devinim” isimli kişisel sergisi Anna Laudel’de açıldı. Küçüközcü’nün mekânın gerçekliğini altüst eden nesne ve figürleri, ıssızlık ve zamansızlık hissi uyandırıyor. 10 Haziran’a kadar ziyarete açık olan “Sınır-sız Devinim”’i Küçüközcü, Medyascope’a anlattı.

Yaşam ve doğayla kurduğu ilişkinin bir göstergesi olarak doğal mekânları tablolarında betimleyen Serkan Küçüközcü, dış dünyanın iç dünyamızla olan ilişkisini yansıtıyor.

Dünyaya sınırsızlık olgusu üzerinden yaklaşan sanatçı, eserlerinde bilinci ve bilinçaltını uzlaştırırken gelenekselden çağdaşa devinen bir resim pratiğini mücadele alanı olarak yorumluyor. 

“Zamandan zaman çalmak”

Şeker taşıyan uçaklar gibi figürleri bir araya getirerek sınırsız dünyasını dışa vurduğunu ve zamanı durdurarak hayallerini ölümsüzleştirdiğini yani  “zamandan zaman çaldığını” dile getiren Küçüközcü, “Bir resmi mesela bir ay önce yapıyorum o zamanı iyi değerlendiriyorum ben bu resmi bitiriyorum. Yani aslında zamanı dondurup bunu ölümsüzleştiriyorum. Bu resimler artık ölümsüz. 100 sene, 200 sene bir evde misafir olacak” dedi. 

Hayatın olağan akışında buzdağının görünmeyen tarafında rolünü sürdüren bilinçaltı, Küçüközcü’nün fırça darbelerinde sınırsız ve zamansız ilişkilerin kurgulandığı bir düzlemde beliriyor.

Sanatçı, oyuncak ayı ve lolipop gibi simgeleri kullanarak, bilinçaltından gün yüzüne çıkan imgeler ile çocukluk ve masumiyeti çağrıştırıyor. Kompozisyonda yer alarak mekanın gerçekliğini altüst eden nesne ve figürler, gerçeküstücülüğe kapı aralıyor.

“En çok zaman alan şey kurgu”

Resimlerinde en çok kurguya zaman ayırdığını söyleyen Küçüközcü, “Somut resimler yapmadığım için beni en çok yoran şey kurgu. Mesela hayalimde kurduğum bir üzüm var. Bunu kurgulamak asıl zamanımı alan. Bunu yaparken sürekli not alıyorum, aklıma gelen her şeyi not alıyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.