Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İranlı kadınlardan Mahsa Amini için konsolosluk önünde eylem: “Kahrolsun diktatörlük”

İran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini için bugün (4 Ekim) İstanbul’daki İran Başkonsolosluğu’nun önünde eylem düzenlendi. Türkiye’de yaşayan İranlılar eylemde, “Kahrolsun diktatörlük” sloganları attı.

İran’da ahlak polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından yaşamını yitiren Mahsa Amini (22) için yapılan eylemler iki haftayı geride bıraktı. Bugün (4 Ekim) Türkiye’de yaşayan İranlı kadınların çağrısıyla İstanbul’daki İran Başkonsolosluğu önünde eylem vardı. 

İranlı kadın ve erkekler, Amini’nin fotoğraflarını taşırken “Kahrolsun diktatörlük”, “Jin jiyan azadi” ve “Kahrolsun molla rejimi” sloganları attı.

İranlı kadınların bir kısmı protesto amacıyla saçlarını keserken dansçı Leo, kadınların öldürülmesini dans ederek protesto etti.

İranlı bir vatandaş konsolosluk camlarını göstererek, “Perdenin arkasından bize bakıyorlar, baksınlar. Ellerine geçsek bizi anında öldürürler. Ama korkmuyoruz. Buradayız. Kahrolsun diktatörlük” dedi. Eylemde İngiltere vatandaşı olduğu belirtilen bir kadın gözaltına alındı. Polis aracına götürülen kadın darp edildi. Polis basının görüntü almasını engelledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.