Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (243): Kadınların giyim-kuşamına dair ve fakat kadınlara söz hakkı tanımadan siyasete malzeme olan anayasa değişikliği tartışmaları – Hülya Gülbahar ve Prof. Dr. Ece Göztepe ile söyleşi

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) diyor ki: “Kadın bedeni ve giysileri üzerinden yapılan eril siyasete karşı çıkıyoruz..Yasalarda, anayasalarda kadınların kılık kıyafetiyle ilgili düzenleme yapılmasının bizleri karşı karşıya bırakacağı risklerin farkındayız. Yasalara dokunmayın, uygulayın. Başörtüsü yasaklarını da zorunlu başörtüsü politikasını da kabul etmedik, etmeyeceğiz. Erkek egemen siyasetin bizi başörtülü-başörtüsüz olarak etiketleyerek ortak mücadelemizden koparmasına, kutuplaştırmasına izin vermeyeceğiz. Anayasa değişikliğiyle ne amaçlandığının farkındayız…” EŞİK üyesi avukat Hülya Gülbahar ve anayasa hukuku profesörü Ece Göztepe ile tartışmalar neyi hedefliyor ve neden kazanılmış kadın hakları açısından kayıpla sonuçlanabilir bunları konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.