Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video mesaj: “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yeni bir video mesaj paylaştı. Türkiye’deki uyuşturucu tehlikesinin boyutlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni salgını besliyor. Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı ise Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Sorumlusu Hacer Foggo ile birlikte bir video yayınladı.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın ‘Okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size sarayın kara para ile bu zehri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” notuyla paylaştığı videoda, Türkiye’deki uyuşturucu tehlikesinin boyutlarına değindi.

Kılıçdaroğlu, “Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namı diğer ‘Fotoroman Süleyman’a. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim; ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun”  dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

Sevgili halkım bugün Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Kurucusu Hacer Hanım ile sizlere seslenmek istiyoruz. Hacer Hanım hayatını mahallelere, yoksullara adamış biri. Kendisinden bir konuya odaklanmasını istedim. Uyuşturucu salgınına ve bu salgının kent çeperlerindeki yoksul çocuklarımıza ne yaptığına bakmasını istedim.

Sevgili halkım, ailelerimiz büyük bir tehdit altında. Evlerin içinde bir yürek yangını var. Gencecik çocuklarımız, evlatlarımız, uyuşturucunun ağına düşüyor. Ailelerimiz çaresiz, bir yanda çocukları, evlatları, bir yanda hayatın türlü zorlukları. Peki, bu evlatlarımızın zehirlenmesinin ana kaynağı nedir? Bu acılı sıkıntılı aileler sokaklarına uyuşturucu girmesin diye mücadele ediyorlar. Ama mevzu sokakta değil. Sokak mücadelesiyle bu sorun çözülemiyor. Mevzu çok daha büyük, çok daha derin bir yerde.

Uyuşturucu salgınına ve bu salgının kent çeperlerine, yoksul çocuklarımıza ne yaptığına bakmasını istedim. Ailelerimiz büyük bir tehdit altında. Evlerimizde yürek yangını var. Gencecik çocuklarımız uyuşturucu ağına düşüyor. Ailelerimiz çaresiz. Bir yanda çocukları bir yanda hayatın türlü zorlukları. Peki evlatlarımızın zehirlenmesinin ana kaynağı nedir? Bu aileler sokaklara uyuşturucu girmesin diye mücadele ediyor ama mevzu sokakta değil, daha büyük bir yerde. Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesi ile başladı. O kadar müsrifçe harcadılar ki iktidarda kalmak için çok kirli oyuna girdiler. Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Nereden getirirsen getir kaynağı sormayacağım’ dediler. Uyuşturucu paralarını cari açık için kullandılar.

Uyuşturucu baronlarının parasına göz yumarsan sahipleri de Türkiye’ye gelir. Sonuç dünyanın her köşesinden uyuşturucu çetesi var, İstanbul’a gelip yerleştiler. Kafelerde, AVM’lerde birbirleriyle çatışmaya başladılar. İstanbul’u dünya suç örgütlerinin, uyuşturucu baronlarının çatışma alanlarına döndürdüler. Arayış içinde olan çocuklarımız tepeden aşağıya yayılan bu pisliğin hedefi oldu. Kaynağı belirsiz kara para sokaklara indi. Türkiye’nin sokaklarda her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Ama ben metamfetamine odaklanmak istiyorum. Sıvı olarak Türkiye’ye getiriliyor. Özellikle İstanbul’da kristale çevriliyor. Bağımlılığı yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Çok ucuz olduğu için hızlı yayılıyor. Bu çok önemli savaş.

Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namı diğer ‘Fotoroman Süleyman’a. Saray da çok iyi biliyor bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye.’Breaking Bad’ Süleyman ülkenin zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun. Bu çetelere, bu rezil adamlara ne ülkemizi ne de sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz.”

Soylu’dan suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Soylu açıklamasında, “Kılıçdaroğlu’nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aslı Baykal’ın istifasını hazmedemediği açık. Eşkıya takımının Yalova Mahkemesi baskınını, ortalığa dökülen MLKP, PKK, FETÖ ve DHKP-C ittifakını, kayıp sekiz saatini, belediyelerinin yolsuzluklarını, bunları örtmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, polisine, jandarmasına, askerine ‘uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar’ iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşına yakışmıyor, bırakın genel başkan olmasını” dedi.

Soylu şöyle devam etti:

“Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz. Tabii namertliğin elbette ki kendisi açısından bir değeri varsa. Anlaşılan o ki Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye Yüzyılı’nı, anlaşılan o ki Türkiye’nin arabası TOGG’u, anlaşılan o ki Türkiye’nin başarılarını, her halde bu yıllardır uluslararası istihbarat örgütlerinin hemen hemen her dönem attığı bu bayatlamış iftiraları ve yalanları tekrar Türkiye’ye atarak gündemi değiştireceğini zannediyor. Ama yakanı bırakmayacağız. Yalanlarını yanına bırakmayacağız. İftiralarını da yanına bırakmayacağız.”

Emniyet ve Jandarma’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

EGM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı ‘Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak’la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklaması ise şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı ‘Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak’la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.