Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (252): “İktidarın arka bahçesi haline gelen üniversiteler can çekişiyor” – Gazeteci Tuğba Tekerek ile AKP’nin yükseköğretim politikası üzerine söyleşi

Gazeteci Tuğba Tekerek ile sekiz yıldır üzerinde çalıştığı, saha araştırması da içeren kitabı “Taşra Üniversiteleri: AK Parti’nin Arka Kampüsü” adlı kitabını konuştuk. Türkiye’de 2006’dan 2022’ye üniversite sayısı yüzde 266, öğrenci sayısı yüzde 261, öğretim elemanı sayısı da yüzde 125 arttı ama nitelik açısından üniversiteler can çekişiyor. Tekerek, neden ve nasılını örneklerle anlattı: “Bugün iktidar sahipleri üniversiteyi üniversite yapan en temel unsurları yok etmeye çalışıyor. Gençlerin canlılığını ezmeye, akademisyenlerin özgürlüğünü boğmaya, üniversiteye kendi istedikleri bir gömleği giydirmeye çalışıyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.