Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Güne Başlarken (26 Mart 2024): Seçime son 5 gün

Günaydın! Salı sabahından herkese merhaba. Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’de günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray ve Yozgat’ta olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’e gidecek. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Edirne’de olacak. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde İstanbul ve Ankara’da yaşayan Tokatlılardan oy istedi. Erdoğan’ın gündeminde Büyük İstanbul Mitingi’nde sözünü etmediği yüksek enflasyon, bütçe imkânları ve DEM Parti vardı. Türkiye’yi 10 büyük ekonomi arasında sokacakları sözünü yineleyen Erdoğan, “Enflasyon yılın ikinci yarısı düşecek. Alım gücü eskisinin üzerine çıkacak. Emeklilerin bayram ikramiyeleri de 2-5 Nisan’da hesaplara yatacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. CHP’nin DEM Parti ile ittifak yaptığını iddia eden Erdoğan, “‘DEM’ dediğiniz yapı, geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatıdır. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz. CHP’nin böyle bir partiyle yol yürüme hesabı anlaşılır değil” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep’te halka seslendi. Özel, buradaki konuşmasında “Gaziantep’i geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız. Bu süreçte büyük bir heyecan ve umut dalgası var” diye konuştu. Özel, emeklilerin keyfinin yerinde olmadığını dile getirdi, “Emekliler, Tayyip Bey’e bir el sallayın, daha iyi. Eğer sizi görmezse, bundan sonra yapacak bir şey yok. Bizden buraya kadar. Elveda. Hoşça kal” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul-Arnavutköy’de halka seslendi. Buradan konuşan Erbakan, “Bu seçimlerin parlayan yıldızı ve favori partisi Yeniden Refah Partisi’dir. Arnavutköy bizi seçecektir” dedi. Erbakan, Arnavutköy’de Türkiye’de aldıkları oy oranının iki katına ulaştıklarını dile getirdi, “Arnavutköy yine Türkiye ve İstanbul’da iki katı oy olarak Abdurrezak İlbeyi başkanımızı seçecektir. Milletimiz akın akın bizlere koşuyor. Bütün gazeteciler, ajanslar oyları artan tek parti olarak Yeniden Refah Partisi’ni görüyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara mitinginde “İsrail’le ticareti kes” pankartı açtığı için gözaltına alınan genç Medyascope’a konuştu. İsrail’le ticaretin sona erdirilmesinin hükümetin kontrolünde olduğuna işaret eden genç “Bizi yıldırmak için gözaltına alıyorlar fakat biz haklıyız. Erdoğan süreci idare ediyor gibi gözüküyor fakat bu halka tesir etmiyor çünkü her şey ortada” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar günkü İstanbul mitingine ilişkin, “Hoş geldi sefa geldi” yorumunda bulundu. Bakanların İstanbul’da sahaya inmesini değerlendiren İmamoğlu, “Bunların anlayışı ne biliyor musunuz? Ankara’daki ‘sus’ derse, hepsi susar. Ankara’daki ‘konuş’ derse, hepsi konuşur” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın Hatay halkına mesajını paylaştı. Atalay mesajında 6 Şubat depremlerine değindi, “Depremin değil ihmalin öldürdüğünü, bu ölümlerde yetkililerin ne kadar büyük payı olduğunu acı biçimde gördük. Bu acı tablo ise bizi daha büyük bir öfkeye, daha büyük bir hesaplaşma isteğine sevk etti. Sorumluların yanına bırakmayacağız” dedi. Atalay mesajında “Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur. Vazgeçmeyin. Her gecenin bir sabahı, bu günlerin de bir sonu var” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze’de Ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen tasarı kabul edildi. 14 “evet” ve 1 “çekimser” oyla kabul edilen tasarıya Amerika Birleşik Devletleri (ABD) çekimser kaldı. Böylece BMGK’da Gazze’de acilen ateşkes tasarısı ilk kez kabul edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.