Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Güne Başlarken (27 Mart 2024): Demirtaş’ın mesajı bekleniyor

Günaydın! Çarşamba sabahından herkese merhaba. Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’de günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır ve Batman’da olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’a gidecek. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Eskişehir ve Isparta’da olacak. 

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün İstanbul seçimlerine ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi’nde proje tanıtacak, Gaziosmanpaşa’ya gidecek ve Özgür Özel ile birlikte iftara katılacak.

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum Ümraniye Üsküdar ve Esenyurt’a gidecek.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. Hatimoğulları, Selahattin Demirtaş’ın 31 Mart seçimlerine yönelik olası açıklaması hakkında konuştu, “Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim” dedi.

Seçim güvenliğinden sorumlu olması sebebiyle eleştirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Murat Kurum ile katıldığı iftar programında AKP’nin adayı için “Beklenen Murat geldi, 31 Mart akşamı sandıklar açıldığı zaman İstanbul’u muradına erdireceğiz” diyerek oy istedi. Kurum için “Oy veren vermeyen, genç yaşlı, şehir ayrımı yapmadan gayret gösteren bir kardeşimiz” diye bahseden Yerlikaya, “Hazırsanız soruyorum” dedi ve salondakilere seslerinin Üsküdar’a kadar ulaşmasını istediğini söyledi.

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un seçim çalışmasına katılan bakanlara seslenerek, “Dönsene Ankara’ya, sizin başka işiniz yok mu?” diye sitem etti. Dört buçuk senedir mücadele ettiğini söyleyen İmamoğlu, büyükşehir için bir adım dahi geri atmayacağını vurguladı. Kurum’un, sekiz kilometre metro iddiasını sekiz adımla örneklendirmesine gönderme yapan İmamoğlu, İBB’nin kendi yönetiminde 65 km metro yaptığını da hatırlatarak rakibine “Ben onu bir gün bulup, 65 adım attıracağım” dedi.

AREA Araştırma, İstanbul Ankara ve İzmir’de yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre üç büyükşehirde de CHP’li belediye başkan adayları İmamoğlu, Yavaş ve Tugay önde görünüyor. MetroPOLL’e göre de İmamoğlu, rakibi Kurum’un dokuz puan önüde.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, “Antalya’da 600 konutunun bulunduğu” iddialarına ilişkin soru soran yurttaşa “Şerefsizlik, iftira ve yalan. Niye yalan konuşuyorsun? Tapuyu çıkarırsa ben istifa edeceğim, çıkarmazsa Mansur Yavaş dünyanın en alçak adamı, onun istifa etmesi lazım” cevabını verdi.

Mersin’de yaptığı bir araştırmada görüştüğü bir kişi nedeniyle gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni Nükhet Sirman yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.