Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakan Bakırcıoğlu: “Yıllardır bu görüntüler üzerinden işlem yapılmasını gerektiğini anlatıyoruz”

Bugüne kadar aydınlatılamayan Hrant Dink cinayetine dair yeni deliller “FETÖ” soruşturması kapsamında ortaya çıktı. Dink cinayetinden 9 yıl sonra yayınlanan görüntüler, tetikçi Ogün Samast’ı azmettiren ve destek veren dönemin subaylarının kimler olduğunu ortaya çıkardı. Sözkonusu görüntülerde subayların cinayetin işlendiği yerde keşif yaparken güvenlik kameralarına takıldığı görülüyor.

dink

Kamuoyunda çok tartışılan görüntü hakkında görüştüğümüz Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, bu görüntülerin soruşturma dosyasında bulunduğunu ve aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 14 şüpheli, ”Fethullahçı Terör Örgütüne üye olma”, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, ”kasten öldürme” suçlarından tutuklanmasının bu görüntülere dayanarak yapıldığını söyledi.

A Haber’in yayınladığı görüntülerin, fotoğraf şeklinde daha önce dava dosyasında bulunduğunu ve kendilerinin de bunu mahkemede sunmalarına rağmen şahısların teşhis edilmediğini belirten Bakırcıoğlu, “Biz 9 senedir bu görüntülerden bahsetmekteydik. Bu görüntülerin bir kısmını İstanbul eski 14. Ağır Ceza Mahkemesinde slayt gösterisi halinde mahkeme salonunda da yayınladık. Bunlara dair çalışma yapılması gerektiğini söyledik. O görüntülerdeki şahısların kim olduğunu bilmiyorduk onların netleştirilmesini istedik” şeklinde konuştu. Kayıtların çok önemli olduğunu vurgulayan Bakırcıoğlu, kayıtların davayı tümden değiştireceğini ve yeni açılacak davanın temel delilleri olacağını söyledi.

A Haber’de yayınlanan görüntüleri izlemek için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.