Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da “Güvenli Taksi” projesi başlıyor

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın “Güvenli Taksi” projesi önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiyor. Proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm taksilere ücretsiz olarak panik butonuyla birlikte hem içeri hem de dışarı olmak üzere iki ayrı güvenlik kamerası taktıracak.

Projeyle ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur ile konuştuk. İlk etapta müşteriyi taksici ile akıllı telefonlar aracılığıyla buluşturmalarının öneminden bahseden Uğur, uygulamayı müşteri ve taksici açısından anlattı.

Can güvenliği, hırsızlık gibi durumlarda delil olarak kullanabilecekleri güvenlik kameraları ve panik butonlarının iki taraf için de güvenli ve tedbirli olduğunu söyleyen Yahya Uğur, “bu proje taksicinin ve müşterinin can güvenliğini, huzurunu ve konforunu sağlayan bir sistem. Bu sistemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz olarak veriyor,” dedi.

Görüntüler sadece yargı tarafından izlenebilir

Taksilere takılan güvenlik kameralarının mahremiyeti ihlal etmesi konusunda gelen eleştirilere cevap olarak taksinin hukuki açıdan kurumsal bir alan olduğunu söyleyen Yahya Uğur, takside  kaydedilen görüntüleri sadece yargının izleyebileceğini, taksicinin ve müşterinin kesinlikle izleyemeyeceğini özellikle belirtti. Birçok taksici arkadaşlarını direksiyon başında kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşayan İTEO Başkanı bu uygulamanın caydırıcı bir uygulama olduğunu düşünüyor.

Kredi kartı ve İstanbul Kart ile ödeme

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur “İsteyen müşterilerimiz ödemelerini kredi kartı veya İstanbul Kart ile yapabilirler. Bu konuda yanlış bir algımız var, kredi kartı zorunluluğu yok. Farklı ödeme şekillerimiz var,” dedi.

Yahya Uğur’la yaptığımız söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.