Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li vekil Hasankeyf’te kendini zincirledi: “Önce bedenimizi ezmeleri gerek”

Batman’daki Hasankeyf antik kentinde devam eden Ilısu Barajı inşaatı çalışmalarında kayaların patlayıcı kullanılarak düşürüldüğü iddiaları tepkilere neden olmuş, Batman Valisi bölgede patlayıcı kullanılmadığına ilişkin bir açıklama yapmıştı.

DHbV4u_XkAAR3OR

HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan, yaşananları durdurmak için Hasankeyf’te kendini kayalara zincirledi.  Aslan eylemini sürdürürken “Burada sahabelere ait mezarlıklar vardır. Bunların dinamitlenmesi, bunların sular altında kalmasına gönlümüz vicdanımız asla el vermez, vermeyecektir. Şimdi Meclis tatilde diye bunu fırsat bilerek dinamitlenmesi herhalde tesadüf olmasa gerek. Tamamıyla bir tevafuktur. OHAL döneminde bunun yapılması bir tevafuktur. Belirlenmiş, önceden sistemleştirilmiş ve planlanmış bir eylemdir. Nasıl olsa Meclis tatilde diyorlar kimse bunu gündemleştirmeyecek, nasıl olsa OHAL var, kimse gelip eylem yapamayacak açıklama yapamayacak ve nasıl olsa işte HDP ‘Adalet ve Vicdan Nöbeti’ eylemlerinde onlar da orayla ilgileniyor. Harekete geçmelerini kabul etmeyeceğiz, buna müsaade etmeyeceğiz. Dediğim gibi dinamitlenecek, bombalanacak, yakılacak, yıkılacak yerler varsa önce bizim bedenimizi ezmeleri gerekir. Çünkü bize halk bu anlamda tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak için yetki vermiştir. Onu da bir tarafa bırakacak olursak ben insanoğlu insan kimliğimle buradayım. Ben bölge çocuğunun kimliğiyle buradayım. Ben Türkiye yurttaşı olarak buradayım. Ben dünyalı bir olarak buradayım. Ve ben Allah’ın kulu olarak sorumluluğumu, görevimi yerine getiren biri olarak buradayım” dedi.

https://twitter.com/sunmetin/status/898124100782129153

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.