Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de, ailelerine ulaşmak için otobüs şasisinde 80 km yol alan iki çocuğun çarpıcı öyküsü

Çin’in Guangxi eyaletinde 8-9 yaşlarında 2 çocuk ebeveynlerinin yanına gidebilmek için bir otobüs şasisine saklanarak 80 kilometre yolculuk etti.

İsimleri açıklanmayan iki çocuk, Güney’de fakir bir eyalet olan Guangxi’den, komşu köy olan Guangdong’a, ebeveynlerinin yanına gitmeye çalışıyorlardı. 23 Kasım’da öğretmenleri tarafından kayıp oldukları bildirilen çocuklar, aynı gün bir otobüs istasyonunda, bir otobüsün şasisinde gizlenmiş olarak bulundular.

Southern Morning Post (Nanguo Zaobao) nun haberine göre, 8-9 yaşlarında olan iki çocuk ailelerinin yanına gitmek için bu yola başvurmuşlardı. Durumu fark etmeyen şoför ise, iki kasaba arasındaki yolun dik yamaçlar ve engebeli yollardan oluştuğunu, çocukların hayatta kalmasının şans eseri olduğunu söyledi. Çocukları bulan personel ise, çocukların konuşmak istemediklerini ancak ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını öğrendiklerini söyledi.

125529mglrgl7mcc0cm6mb

Çin’in fakir bölgelerinde, aileler yaşadıkları köylerden uzakta çalışmak zorunda oldukları için çocuklarından ayrı kalabiliyorlar. Çin’de aileleri çalışmaya şehirlere gitmiş ve köylerde akrabaları ya da kendi başlarına yaşamak zorunda kalan yaklaşık 10 milyon çocuk olduğu düşünülüyor.

125529qzdk36kmr6jzpm1r

Çin’in Twitter’ı kabul edilen Weibo adlı sitede ise, çocukların fotoğrafları ve kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar gündem oldu. Kullanıcılar, yaşananların “toplumsal bir trajedi” olduğunu ve artık bu koşullar için bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etmiş.

_98954038_cctv

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.