Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: ‘‘Eğitim öncelikle milli değil, evrensel seviyede kurulur’’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk düzenlediği basın toplantısında eğitimde izleyecekleri politikalara dair açıklamalarda bulundu. Veriye dayalı bir politika üreteceklerini belirten Selçuk, ‘‘Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edinmek vurgulamak istediğim şey. Bizim önceliklerimiz olacak. dezavantajlı çocuklar, öğretmenler önceliklerimiz olacak’’ dedi. Türkiye’de eğitim sisteminin bir çok kez değiştirildiğinin altını çizen Selçuk, zamana ihtiyaçları olduğunu, aceleci davranmanın hata doğurabileceğini söyledi.

‘‘Eğitim öncelikle milli seviyede kurulmaz, evrensel seviyede kurulur’’

İlkesel bir politika izleyeceklerini söyleyen Selçuk, ‘‘bilimi, matematiği, sanatı, sporu ve ahlakı konuşacağız. Ahlak üzerine kurulmamış bir sistemin, insanı bütünleyen, beşerden insana doğru giden yolun tamamlanmasına izin vermeyeceği açıktır. Kullanacağımız dil evrensel olacaktır. Eğitim öncelikle milli seviyede kurulmaz. Önce evrensel seviyede kurulur. Çünkü eğitimin mesajı insanadır. Mesajı insana olan şey önce evrensel olur, ondan sonra millileşir, çok da güzelleşir. Bunu ilkesel olarak ortaya koyacağız’’ dedi.

‘’Oyunun ortasında kural değişmeyecek’’

Selçuk, sınavlarla dair yapılan değişikliklerin dönem ortasında yapılmasına atıfta bulunarak, ‘‘Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek’’ diye konuştu. Çocukların 4-5 saatini sosyal medyada geçirdiğini belirten Selçuk, ‘‘Bunları bir şekilde algılamak zorundayız. Yasaklamaktan bahsetmiyorum. Eğitim sistemimizi bir öğrenme ve beceri sistemine dönüştürmek ana hedefimiz’’ dedi.

‘‘Sınav temelli sistemin eğitimi nasıl kitlediği görülmektedir’’ 

Selçuk, ‘‘sınav temelli bir yapıyla, belli organizasyonların ihdasıyla, Türkiye’nin eğitim sisteminin kilitlenmeye çalışıldığı bir dönem. Türkiye, özellikle 15 Temmuz üzerinden de, bu sınav temelli yapının Türk eğitim sistemini nasıl kilitlediğini, ve bu kilidin çözümünün sadece eğitimsel bir mesele olmadığı, siyasal dil ve toplumsal dil de gerektirdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz’’ dedi.

‘’İki ay içerisinde üç yıllık program açıklayacağız’’

Selçuk, ‘‘2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacağız. Hangi ay, hangi sene ne yapmak istediğimizle ilgili program sunacağız. Nereye gelmek istediğimiz konusunda arzu ve hayallerimizi paylaşacağız. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek. Elbette beceremeyeceğimiz, başaramayacağımız şeyler olacak’’ dedi.

‘‘Temel kavramamımız adalet olacak’’

Selçuk, ‘‘Temel kavramımız adalet olacak. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edinmek vurgulamak istediğim şey. Bizim önceliklerimiz olacak. dezavantajlı çocuklar, öğretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.