Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paraguay’da hırsızlar polisten çaldıkları silahları oyuncak kopyalarıyla değiştirip karaborsada sattı

Paraguay’da hırsızlar, polis cephaneliğinden 42 adet Belçika üretimi FN FAL tüfek çaldı. Karaborsada ortaya çıkan silahlar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, cephaneliklerde yapılan araştırmada çalınan tüfeklerin tahta ve plastikten yapılan oyuncak taklitleriyle değiştirildiği tespit edildi.

Cephanelikten çalınan tüfeklerin hepsinin çalışır durumda olduğu ve bazılarının Arjantin veya Brezilya’ya kaçırılmış olabileceği bildirildi.

Paraguay ile sınır komuşusu olan Brezilya ise karaborsada bulunan yasadışı silahların çoğunun Paraguay’dan gelmesinden şikayetçi oldu.

Paraguay medyası, taklit tüfeklerin fotoğraflarını yayınladı ve yaşananları, ülkenin polis gücünün tarihindeki “en utanç verici skandalı” olarak nitelendirdi.

Cephaneliklerden sorumlu polis memurunun yerine başkası getirilirken, soruşturma kapsamında tutuklanan veya gözaltına alınan olmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.