Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis’in istifa etmesini isteyen Başpiskopos Vigano sırra kadem bastı

Vatikan’ın Washington eski Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, geçtiğimiz hafta yayınladığı bir mektup ile Katolik Kilisesi içerisindeki cinsel istismar vakalarının üzerini örttüğü gerekçesiyle Papa Francis’in istifa etmesini istemişti.

The New York Times’ta yayınlanan habere göre, Başpiskopos Vigano, Papa’ya istifa çağrısında bulunan ve Papa’yı Roma Katolik Kilisesi’nde yaşanan cinsel taciz vakalarının üzerini örtmekle suçladığı mektubu yazmak için Vatikan’da görev yapan, muhafazakâr çizgideki gazeteci Marco Tosatti ile birlikte çalıştı. Tosatti yaptığı açıklamada, “mektubun tamamı Vigano’ya ait” dedi. Mektup bittiğinde, Başpiskopos Vigano cep telefonunu kapatarak ortamdan ayrıldı.

Tosatti, Başpiskopos Vigano’nın “kendi güvenliği için endişe duyduğu” için, bulunduğu yeri gizli tutmak amacıyla “ortadan kaybolduğunu” söyledi.

Papa Francis’i hedef alan Vatikan’ın Washington eski Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano’nun 11 sayfalık mektubu ABD basınında yayınlandı. Emeklilik günlerini yaşayan 77 yaşındaki Vigano; geçtiğimiz ay istifa eden ABD’li Kardinal Theodore McCarrick’in çocuk istismarı nedeniyle suçlandığını, Papa Francis’in 2013 yılından beri bu durumu bildiğini iddia etti. Üstelik Vigano; McCarrick’le ilgili bilgileri Papa’ya bizzat kendisinin verdiğini de öne sürerek Papa’nın Katolik Kilisesi’nde istifa etmesi gereken ilk kişi olduğunu dile getirdi. Kilise içerisinde “gizlilik içerisinde hareket eden ‘eşcinsel bir şebeke’ bulunduğu” da Vigano’nun iddiaları arasında yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.