Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple ve Amazon hisseleri haftaya 100 milyon dolarlık düşüşle başladı

Dünyanın en büyük iki şirketi Apple ve Amazon’un New York Borsası’nda işlem gören hisseleri, son dört işlem gününde yüzde 4 düşüş göstererek, 100 milyon dolar değer kaybetti. Apple’ın hisse senetleri 228,36 dolardan 218,33 dolara inerken, Amazon’un hisse senetleri 2.039,51 dolardan 1.939,01 dolara düştü.

1.1 trilyon değerine ulaşan ilk şirket olan Apple, yaşanan düşüşün ardından 50 milyon dolar değer kaybederek, 1,1 trilyon dolardan 1,05 trilyon dolara geriledi.

Amazon’un piyasa değeri ise 994,7 milyar dolardan 945,7 milyar dolara kadar geriledi ve 49 milyar dolarlık azalış gösterdi.

Apple ve Amazon’un piyasa değerleri, geçtiğimiz aylarda 1 trilyon doları aşarak tarihi zirveye ulaşmıştı. Apple’ın piyasa değeri ise Türkiye, Hollanda, Suudi Arabistan, Arjantin ve İsveç gibi ülkelerin Gayrisafi Milli Hasıla değerini aşmış durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.