Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da organik çiftlikten serbest bırakılan inekler fazla yemden öldü

Deutsche Welle’nin haberine göre, Almanya’da, Brandenburg’daki bir çiftlikte serbest bırakılan inekler çok fazla konsantre yem yemekten telef oldu. Düzinelerce ineğin durumu ciddiyetini korurken bu olayın organik tarımın gelişmesi için büyük ekonomik bir problem yaratacağı belirtiliyor.

Kimliği bilinmeyen kişiler cumartesi gecesi ve pazar sabahı Brandenburg’daki organik çiftliğe girdikten sonra süt veren birçok inekle danayı kafeslerinden çıkarıp serbest bıraktı. İnekler konsantre beslenme alanına kadar ilerleyip 10 kilogram kadar yem yedi. Habere göre, dört inek aşırı yemekten telef oldu. Geri kalan 40’ının durumunun kritik olduğu ve veteriner tedavisinin gerektiği belirtildi. İneklerin karaciğerlerinde çok fazla hasar olduğunun altı çizildi. Normal şartlarda ineklerin günde sadece 2 kilogram konsantre yem tüketmesi gerekiyor.

 

Failler aranıyor

Sosyal medyadaki yayınlara dikkat çeken DW, olayın arkasında hayvan aktivistlerinin olabileceği iddiasına yer verdi. Organik çiftlik yönetimi, faillerin yakalanmasına yol açabilecek bilgiler için 1000 Euro ödül vereceğini ilan etti. Polisler failleri arıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.